PERMANENT

La Draga

Banyoles, Pla de l'Estany

A causa de la construcció de la Vila Olímpica de Banyoles, l'any 1990, es va descobrir l'existència d'un poblat neolític a la vora de l'estany de Banyoles, iniciant-se les excavacions per part del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles.

L'any 1994, el CASC va realitzar unes prospeccions a l'estany, reconeguent la continuïtat d'aquest poblat sota les aigües. D'ençà aleshores, s’estan realitzant les excavacions arqueològiques en sengles sectors, el terrestre i el subaquàtic.

L'excavació ha permès retrobar restes del paviment de les cabanes, constituït per branquillons i escorces d'arbre, amb restes de ceràmica, sílex i restes vegetals com les llavors. També es troben in situ els pals col•locats verticalment que formarien part de l'estructura de les cabanes. En destaca la troballa d'eines de fusta, una de les quals encara conserva la fulla de sílex emmanegada. Els materials arqueològics ens situen dins el cercle cultural Cardial del Mediterrani Occidental. Les datacions per C-14,ofereixen una cronologia de fa 7.000 anys.


Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya
Pedret, 95
17007 Girona

CONTACTA AMB EL MUSEU

Telèfon 972 20 66 31
e-mail maccasc.cultura@gencat.cat Fax 972 21 04 54 Tel. vaixell Thetis 608 19 56 55
Twitter
Facebook