Materials i recursos educatius

El Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya posa a disposició dels mestres diversos materials didàctics tant per preparar la visita a les instal·lacions del CASC com per treballar a l’aula.

Documentals: Imatges d’Arqueologia Subaquàtica

Durant els últims anys, el CASC, en col·laboració amb TVE 2, ha produït quatre documentals sobre diferents excavacions i sobre la metodologia que s’aplica en el camp de l’arqueologia subaquàtica en general.

Per donar resposta a la demanda que aquests han generat, s'ha realitzat un tiratge de còpies en suport de vídeo en format VHS, que, a preu de cost afegint les despeses de la tramesa, es posen a disposició de les persones i institucions interessades. Aquests vídeos només poden ser utilitzats com a element de difusió cultural i ajustant-se a la legislació vigent.

 • Culip IV. Un vaixell romà al cap de Creus
  El vaixell anomenat Culip IV, que va partir del port de Narbona, va naufragar al cap de Creus en època de l'emperador Vespasià (69-79 dC). El documental mostra el procés d'excavació i estudi d'aquest jaciment arqueològic submarí, fent especial incidència en la problemàtica d'excavació del carregament ceràmic de la nau.
 • Culip VI. Un vaixell medieval al cap de Creus
  El documental mostra l'excavació i planimetria d'un vaixell de principis del s. XIV, conegut amb el nom de Culip VI. Durant la pel·lícula es tracta especialment el tema de la documentació gràfica de l'arquitectura naval.
 • El vaixell del canal olímpic
  A finals de 1990, durant el transcurs de les obres de construcció del Canal Olímpic de Rem de Castelldefels, va aparèixer una embarcació de la segona meitat del s. XIV. Aquesta troballa va motivar una excavació d'urgència en una zona pantanosa, que es va haver de dessecar per convertir l'excavació subaquàtica en terrestre. La nau va ser desmuntada per peces i traslladada al laboratori del CASC, on es va sotmetre a un procés de conservació per immersió en PEG.
 • Rastres sota l'aigua
  Aquest documental ofereix una visió general sobre la metodologia que el CASC aplica en el camp de l'arqueologia subaquàtica, tot tractant temes com la prospecció i la restauració de les peces. El contingut està basat en l'activitat que s'ha desenvolupat des del CASC i el seu vaixell Thetis.

Durada: 25 minuts
Producció: TVE-2 (Sant Cugat) 
Productor: Joan Guasch
Càmara: Miquel Sans
Realitzador: Josep Sardà
Guió: Xavier Nieto, Joan Santolaria
Idioma: Català
Preu: 3 euros

En cas d'estar interessat/da en rebre algun d’aquests documentals, només cal enviar per correu la butlleta de sol.licitud al CASC, juntament amb l'original del document acreditatiu de la transferència bancària realitzada prèviament. Les trameses de vídeos seran efectuades per correu.

Forma de pagament: L'import corresponent sense despeses bancàries s'ha d'ingressar al compte corrent obert a nom del Museu d'Arqueologia de Catalunya a la Caixa de Catalunya (núm. 2013.0306.12.0200251403).

Descarrèga't la butlleta del comanda als arxius de descàrrega.

Còmic Culip IV

Un vaixell romà al cap de Creus constitueix un recurs original i divertit per introduir els alumnes en el món de l'arqueologia subaquàtica.

EXHAURIT


Patrimoni Cultural - Educació
Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya
Pedret, 95
17007 Girona

CONTACTA AMB EL MUSEU

Telèfon 972 20 66 31
e-mail maccasc.cultura@gencat.cat Fax 972 21 04 54 Tel. vaixell Thetis 608 19 56 55
ARXIUS DE DESCÀRREGA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Butlleta de comanda 21,812 kB
Twitter
Facebook